23 בפברואר 2015

כדורי שוקולד מופלאים של מריה - Palline al cioccolato

לדברי מריה, זהו אחד מהמתכונים הבודדים בו השתמשו הנזירות בשוקולד. מכיוון שאני לא מחובבי השוקולד - המרתי את הקקאו בריבת תפוז סיני שהכנתי בבית והתוצאה היתה מדהימה ומתוחכמת בטעמי מתוק-חמוץ הדרי. מוזמנים לאלתר גם בציפוי - לא חייבים סוכר לבן. אפשר גם קוקוס, בוטנים כתושים, סוכריות צבעוניות וכו'. 





המצרכים:    (ל-30 יח')
200 גרם שקדים שלמים קלופים
200 גרם סוכר ועוד קצת לציפוי...
3  כפות אבקת קקאו משובחת
כפית רום
כפית שטוחה תמצית שקדים (אופציונלי)
4 כפיות מים

אופן ההכנה:
מערבבים את השקדים, כוס סוכר ואת הקקאו במעבד מזון עד למרקם בינוני (לא אבקתי מדי ולא גס).
מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים יחד עם הרום ואת תמצית השקדים, אם משתמשים. מערבבים עם המים, כפית בכל פעם, עד ליצירת בצק מוצק.

בוזקים סוכר על משטח העבודה. לשים את הבצק בקלילות על הסוכר ומחלקים את הכמות לחצי.


לשים כל מחצית לגליל בקוטר (בערך בקוטר 3 ס"מ) ומחלקים אותו למקטעים בני 3 ס"מ כל אחד. טובלים את הצדדים ה"חתוכים" בסוכר ומגלגלים  אותם בידיים לכדור. 


מכסים כל כדור בסוכר ומניחים לייבוש 3 שעות על מגש.

מניחים כל כדור בסלסלת נייר ומעבירים למיכל אטום. יש לתת להם להתרכך 3-4 ימים לפני ההגשה. הכדורים נשמרים למספר שבועות במיכל אטום.

                                                                   בתיאבון!!

2 comments:

  1. זה מצויין לפסח-מירטהתחיפה

    השבמחק
  2. נכון, מירטה - אידאלי לשומרי כשרות. יש גם גרסה "לבנה" מורכבת יותר - בניחוח הדרים. אנסה לתרגם את המתכון.

    השבמחק