30 באפריל 2015

מומו - כיסוני בצק מטוגנים מילוי צמחוני (נפאל)

נפאל שוכנת בין שני ענקי אוכל: סין והודו ולמרות זאת הצליחה פתח מטבח בעל טעם ייחודי, כיאה לממלכה הגבוהה בעולם. אחד המאכלים הידועים בנפאל הוא ה"מומו": כיסוני בצק, מאודים ומטוגנים במגוון מילויים, החל מבשר ועד למילוי צמחוני של ירקות. 

המצרכים: (28 כיסונים)

לבצק
450 גרם קמח
כפית אבקת אפיה
כוס וחצי (300 מ"ל) מים פושרים


למילוי אטריות אורז, גזר, בצל וכרוב:
40 גרם אטריות אורז
2 גזרים גדולים קלופים
2 בצלים בינוניים
רבע כרוב לבן קטן
4 שיני שום
מעט ג`ינג`ר
צ`ילי גרוס
רוטב סויה  
שמן לטיגון
מעט מלח
מעט כורכום

הכנת הבצק: 
לשים יחד את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. משמנים קלות את כדור הבצק ומניחים לנוח כשעה מחוץ למקרר או במקרר עד למחרת. לשים שוב את הבצק עד שנעשה גמיש (כמו פלסטלינה). על משטח מקומח מפרידים את הבצק לכדורים ומרדדים בעזרת מערוך כל כדור עד שמתקבל עלה בעובי 1-2 מ"מ.


בעזרת רינג או מכסה עגול יוצרים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ.


הכנת המילוי: 
מבשלים את איטריות האורז במים רותחים כ- 1 דקה, מסננים ומקררים בצד. לאחר הקירור קוצצים אותן לחתיכות קטנות. מגרדים את הגזרים בפומפייה, קוצצים את הבצל, השום, הכרוב והג'ינג'ר. 

במחבת חמה עם שמן מטגנים מעט את הבצל והגזר.

מוסיפים את השום, הג`ינג`ר, הצ`ילי והכורכום ומטגנים כמה שניות.

מוסיפים את הכרוב והאטריות למחבת. מערבבים ומוסיפים סויה. 

כשהירקות התרככו, טועמים, מתקנים את התיבול לפי הצורך ומורידים מהאש.
הכנת הכיסונים:
את העיגולים ממלאים במילוי בכמות של כפית אחת לא גדושה. סוגרים חצי אחד על השני ומהדקים קלות בעזרת האצבעות. לוחצים על השוליים בעזרת של מזלג, כך שהמומו ייסגר חזק ויקבל את הצורה של שיני המזלג.  





















שמים במחבת שמן (בגובה של 1 ס"מ) ומוסיפים כ-40 גר' חמאה. כשהתערובת חמה מטגנים את המומו משני צדדיו עד להזהבה. (1-2 דקות בכל צד).





















הערה: במקום טיגון ניתן לאדות את הכיסונים בשושנת אידוי או מכשיר אידוי אחר. 

 בתיאבון! 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה