21 במאי 2015

Seadas - לביבות גבינת צאן מסרדיניה

אחד מהקינוחים המסורתיים המפורסמים ביותר בסרדיניה - לביבות במילוי פקורינו סרדו, גבינת הצאן המפורסמת של סרדיניה. זוהי מנת רועים טיפוסית שהנשים היו מכינות לבעליהן כאשר היו שבים באביב עם הצאן לאחר שהות ממושכת בשדות המרעה. הלביבות המטוגנות קלות יוצרות שילוב מענג בין מתיקות הדבש העוטף אותן ומליחות גבינת הפקורינו הנמסה בתוכן.






המצרכים: (4 מנות)
חצי קילו  קמח סולת
3 ביצים
מים פושרים (פחות מכוס, להוסיף לפי הצורך)
מלח לפי הטעם
50 גר חמאה (במקור שומן חזיר, מטעמי כשרות ובריאות המרתי בחמאה)
גרידת לימון
450 גרם גבינת פקורינו או גבינת עזים אחרת 
שמן לטיגון
דבש או סילאן לפי הטעם



אופן הכנה:

נפו את הקמח לקערה. 



צרו גומה במרכז והוסיפו קורט מלח, ובהדרגה את הביצים והמים ולושו בידיים למשך 15 דקות לפחות.



הוסיפו בהדרגה את החמאה והמשיכו ללוש עד שהבצק חלק ומוצק.



צרו כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד והניחו ל- 30 דקות במקרר.  


רדדו את הבצק לעובי 2.5 מ"מ. קרצו עיגולים עם רינג עגול בעל שוליים משוננים בקוטר 10 ס"מ (אם אין אפשר עם כוס).


גררו את הגבינה ומערבבים עם גרידת הלימון. ומניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול והברישו את שוליו במברשת טבולה בחלבון.



כסו בעיגול נוסף והדקו את הקצוות יחד.


טגנו את הלביבות בשמן עמוק וספגו את עודפי השמן בנייר סופג. 



צקו בנדיבות דבש או סילאן (אפשר לחמם מעט) מעל הלביבות. לחוטאים מבינינו אפשר להוסיף גם אבקת סוכר. 


הערות והמלצות: 

* הבצק שלי יצא קצת עבה, לטעמי. אולי כדאי לרדד אפילו יותר...

* אפשר לשדרג את המתכון לפי טעמכם האישי, למשל: להוסיף אגוזי מלך קצוצים או צימוקים מושרים ברום     למלית הגבינה או כל דבר שעולה בדמיונכם. 

משנה זהירות בביס הראשון - הגבינה הלוהטת נוזלית....

בתיאבון

2 comments:

  1. You know what?
    זה לא נראה מסובך מידי, יש מצב שאכין את זה בקרוב
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אחרי שטעמתי את המקור בסרדיניה - הבנתי שיש לי עוד עבודה בתרגול. הבשורות הטובות הן שהטעם מדהים בכל צורה.. :-) ספרי לי איך יצא..

      מחק